07. september 2024
Facebook
utorok, 05 jún 2018 21:00

Kurz navrhuje Európskej komisii znížiť počet eurokomisárov, aby sa ušetrili peniaze

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BERLÍN 5. júna (WebNoviny.sk) - Rakúsky kancelár Sebastian Kurz navrhuje, aby Európska komisia (EK) znížila počet eurokomisárov zo súčasných 28 na 18. Brusel by mal "ísť príkladom a znížiť administratívne náklady", povedal Kurz v rozhovore pre nemecký denník Die Welt. Odporúčame:
Europoslanci chcú zabrániť stáčaniu kilometrov na autách, žiadajú celoeurópsku legislatívu Zástupcovia členských štátov by sa mali podľa neho v zúženej komisii striedať na základe „férového rotačného princípu“. Agentúra AP pripomína, že Rakúsko kritizuje aj navrhované zvýšenie rozpočtu európskeho spoločenstva. Ten by mal podľa plánov komisie v období rokov 2021 až 2027 dosiahnuť 1,135 bilióna eur. K úspore nákladov by podľa Kurza prispelo aj to, keby mal Európsky parlament (EP) namiesto dvoch iba jedno sídlo v Bruseli. Pripustil však, že Francúzsko pravdepodobne so zrušením parlamentnej centrály v Štrasburgu nebude súhlasiť.

Viac k témam: Európska komisia (EK), Európsky parlament, Sebastian Kurz
Zdroj: Webnoviny.sk - Kurz navrhuje Európskej komisii znížiť počet eurokomisárov, aby sa ušetrili peniaze © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 183 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner